Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

de vasimur in Pui, 4 Apr 2021 | 12781 vizualizari

 

Tocănița de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie, este o rețetă simplă, rapidă și delicioasă. Se prepară în mai puțin de o oră și se poate servi atât la prânz, cât și la cină, cu mămăliguță caldă sau doar cu pâine! Este un preparat ușor pe care îl puteți pregăti și în varianta picantă, dacă vă place!

 

INGREDIENTE

  • piept/pulpe de pui dezosate (cca 1 kg)
  • 500 g de ciuperci champignon/pleurotus
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce/iute (opțional)
  • cimbru, după gust (opțional)
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui/măsline
  • 4-5 căței de usturoi, pisat
  • 1 ceapă mică (opțional)
  • pătrunjel verde, tocat
  • 1/2 cană de vin alb sec (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie:

Pasul 1. Curățăm și spălăm bine carnea de pui după care o scurgem de apă, într-o strecurătoare. Dacă folosim piept de pui dezosat, îl tăiem fâșii groase cam cât un deget. Dacă avem pulpe, le dezosăm și le tăiem bucăți, nu prea mari. Putem să îndepărtați pielea, dacă nu ne place.

Punem o parte din ulei, într-o tigaie la incins, la foc mare. Adăugăm carnea de pui și o rumenim puțin (până se albește) pe fiecare parte, cam 3-4 minute după care o scoatem pe o farfurie.

Pasul 2. Pregătim ciupercile, le spălăm și le tăiem în 2/4 bucăți, dacă sunt prea mari. Putem să îndepărtăm pielița de pe pălăriuță, dacă nu ne place gustul specific, pe care-l dă.

Adăugăm și restul de ulei în tigaie, punem ciupercile și presărăm puțină sare care va ajuta la eliminarea apei de către ciuperci. Punem capacul și lăsăm ciupercile să fiarbă înăbușit, cam 2-3 minute, la foc mic. Îndepărtăm capacul, iuțim focul și rumenim ciupercile, cam 4-5 minute.

Pasul 3. Punem carnea de pui, peste ciuperci, ceapa tocată mărunt, roșia tăiată cubulețe și o crenguță de cimbru uscat. La nevoie adăugăm și puțină apă, supă de legume/carne sau vin alb. Acoperim tigaia cu capacul și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc mic, până când se înmoaie bine ciupercile și carnea. Când zeama a scăzut, putem să mai lăsăm ca să se rumeneasca carnea si ciupercile.

Observație1: Obișnuiesc să pun și o ceapă la tocăniță, deoarece îi va da un gust mai dulce.

Observație2: Dacă vă place cu sos, atunci nu lăsați să scadă zeama de tot!

Pasul 4. Stingem focul, adăugăm usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat și condimentăm cu sare, piper și boia de ardei, după gust. Amestecăm ușor, punem capacul și lăsăm ca să se întrepătrundă gusturile, cam 10-15 minute. Servim tocănița cu mămăliguță caldă!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți folosi orice condimente vă place pentru a da aromă tocăniței.

2

Pulpele de pui (ciocănele) le puteți pune și cu tot co os.

3

În loc de piept sau pulpe, puteți face tocănița și cu aripioare de pui sau cu pipote.

4

Tocănița poate constitui o cină ușoară sau chiar un prânz delicios!

5

Puteți pune ciupercile și direct peste carnea călită și să le înăbușiți împreună.

6

În loc de roșie proaspătă puteți pune bulion, suc de roșii, pastă de roșii/ardei etc.

7

O puteți prepara și în varianta picantă, cu ardei iute, dacă vă place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui si maruntaie de pui